arvutipank
Kuidas pikendada sülearvuti eluiga?
Kuidas pikendada sülearvuti eluiga?

Üks olulisemaid näitajaid sülearvuti kasutaja jaoks on aku. Igaüks soovib ju, et ta sülearvuti kaua kestaks ja et tema sülearvuti ei muutuks lauaarvutiks. Et aku kaua kestaks, selleks on vaja teda “trennida” – teda ikka ja jälle viimseni tühjaks lasta, täis laadida, taas viimseni tühjaks lasta, sest nii säilib aku mahutavus. Ja mitte ainult, ka järjestikune kasutusaeg pikeneb. Kui akut ei “trennita”, siis aku hääbub ja lõpuks ei jäägi üle muud, kui osta uus aku.
Samuti pikendab aku eluiga see, kui teda vedelikest kaugele hoida ning kontrolli, et aku temperatuur liiga suureks ei läheks (käega katsudes kõrvetab). Nii ühe kui teise juhtumi korral pöördu kiiresti asjatundja poole, kes su arvuti üle vaataks.

Aku võimekust saad kontrollida aadressil www.passmark.com, siit saad alla laadida testi, mis ütleb sulle, kui võimekas on sinu arvuti aku.